Εύκολες συνταγέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκότα

Τιραμισού (Πρωτότυπη συνταγή)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή Tiramisu (Πρωτότυπη συνταγή);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας κυρίες ????????
Η συνταγή μου για σήμερα είναι νόστιμη ????????????????
Υπέροχα ????????????????
Θα είναι κρεμώδες, πολύ ελαφρύ και σούπερ νόστιμο ???????? Τιραμισού. ????????????????

Αυτή η συνταγή είναι η 10χρονη βετεράνος συνταγή μου από το σημειωματάριό μου πριν από χρόνια. Τα πρώτα χρόνια που το έφτιαξα, σχεδόν κάθε μέλος της οικογένειας, φίλος, γείτονας είχε ήδη τη συνταγή.
Έχω τόσες πολλές συνταγές που περιμένουν στην ουρά που ανυπομονώ να εκδόσω και τα 3 χοντρά τετράδια.
Αλλά επειδή χρειάζομαι μια φωτογραφία, μπορώ να γράφω μόνο όπως τη φτιάχνω.

Εγγυώμαι τη συνταγή μου, δεν μπορεί να τη φάει και να μην αρέσει σε κανέναν. Ακόμα και όσοι δεν τους αρέσει το κέικ θα με επαινέσουν ????????????????????????????????????????

Νομίζω ότι αυτή η εξήγηση αρκεί, ας περάσουμε στη συνταγή ☺️☺️
Είναι πολύ απλό στην κατασκευή και πολύ πρακτικό και είναι έτοιμο σε 20 λεπτά το πολύ συνολικά.

  1. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη βανίλια 3 κουταλιές της σούπας νερό και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μικρό αλλά βαθύ μπολ σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν κρέμα.
  2. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με μια πρέζα αλάτι για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν χιόνι.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 από το μασκαρπόνε στο ασπράδι και χτυπάμε για 3-5 δευτερόλεπτα σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. Προσθέτουμε το δεύτερο μασκαρπόνε και το χτυπάμε για 3-4 δευτερόλεπτα και προσθέτουμε το τελευταίο. Και το χτυπάμε για 5 δευτερόλεπτα. Το κόλπο εδώ είναι ότι αν χτυπήσεις πολύ, η κρέμα σου θα γίνει ρευστή. Το ανακάτεμα είναι αρκετό.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών σε αυτό το μείγμα και το ανακατεύουμε σιγά σιγά με τη σπάτουλα προς την ίδια κατεύθυνση για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει.
  6. Και η κρέμα μας είναι έτοιμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα και φτιάχνουμε την κρέμα μας για την πάνω διακόσμηση.
  7. Για αυτό, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και το σκληρυντικό μέχρι να στερεοποιηθούν και τα βάζουμε στο ντουλάπι. Μετά από 30 λεπτά, ανακατεύουμε το γάλα και τον στιγμιαίο καφέ και αφήνουμε το μπισκότο στο γάλα για 3-4 δευτερόλεπτα και το βγάζουμε (μπορείτε να το βουτήξετε γυρίζοντας το μπρος πίσω)
  8. Κατά προτίμηση, το τακτοποιούμε σε ένα σφιγμένο ορθογώνιο μπολ ή σε ένα μπορντό με το ζαχαρούχο μέρος του μπισκότου από πάνω.
  9. Απλώνουμε πάνω τη μισή κρέμα μασκαρπόνε.
  10. Βρέχουμε ξανά τα μπισκότα, αυτή τη φορά βάζουμε την πλευρά της ζάχαρης προς τα κάτω και απλώνουμε παντού την υπόλοιπη κρέμα.
  11. Στύβουμε την κρέμα που φτιάξαμε για την πάνω διακόσμηση στο μικροσκοπικό με ένα σακουλάκι, πασπαλίζουμε παντού κακάο με ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 ώρες στο ψυγείο. Στη συνέχεια είναι έτοιμο για σερβίρισμα. καλή τύχη

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ήταν μακρύ γιατί το έγραψα με επεξήγηση, αλλιώς ο λόγος που του έφτιαξα κρέμα είναι πολύ απλός, ώστε να διακοσμηθεί εμφανισιακά, γιατί δεν αυξάνει από τη σάλτσα μασκαρπόνε. Όποιος δεν θέλει μπορεί να το κάνει. Δεν υπάρχει υποχρέωση να πασπαλίζουμε με κακάο απευθείας από πάνω. Μπορεί να είναι βαρύ με σαντιγί, αλλά εξαρτάται από αυτούς που θέλουν να το δοκιμάσουν.

Ελπίζω να μοιραστώ τη δεύτερη συνταγή μου για τιραμισού αργότερα.

Τιραμισού (Πρωτότυπη συνταγή) Συνταγή με φωτογραφία

Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)
Τιραμισού (πρωτότυπη συνταγή)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button