Υγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τούρτα τέλειας ηλικίας

Πώς να φτιάξετε την τέλεια συνταγή για κέικ;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Ας φτιάξουμε πρώτα την τούρτα. Χωρίζουμε τον κρόκο από το ασπράδι των 5 αβγών. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ προς την κατεύθυνση που πάει από τη χαμηλή στην υψηλή. Αφού ανακατέψουμε μέχρι να μοιάζει η ίδια κρέμα σαν τη Santi, χτυπάμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο ασπράδι. Ας το ανακατέψουμε απαλά με τη βουβωνική χώρα χωρίς να ξεφουσκώσουν τα ασπράδια που έχουν φουσκώσει. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο στρογγυλό μπορκάμ και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Ας μην ανοίξουμε τον φούρνο μόλις φουσκώσει.
Στη συνέχεια, για να ετοιμάσουμε την εσωτερική κρέμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα και το ανακατεύουμε με τον καβάλο. Βάζουμε αυτά τα υλικά στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Ας κάψουμε τη σόμπα. Το ψήνουμε μέχρι να γίνουν μάτια και σβήνουμε τη φωτιά.

Για ενημέρωση σας έβαλα το παντεσπάνι από τη συνταγή του παντεσπάνι που φουσκώνει.
Όταν κρυώσει το κέικ, το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε στη μέση με ένα μαχαίρι στη μέση. Στη συνέχεια αφαιρούμε το πάνω μέρος και βάζουμε την κρυωμένη κρέμα μας. Το πασπάλισα κομματάκια σοκολάτας. Βάζουμε το άλλο κομμάτι από πάνω και βρέχουμε το κέικ με μισό ποτήρι γάλα. Δεν το κάναμε αυτό στην κάτω πλευρά, γιατί η κάτω πλευρά απορροφά σίγουρα το νερό άλλων υλικών, οπότε μην βρέχετε τον πάτο. Περιχύνουμε με κρέμα Santi και διακοσμούμε με διάφορα διακοσμητικά.

Καλή όρεξη.

Τέλεια συνταγή κέικ με φωτογραφία

Τούρτα τέλειας ηλικίαςΤούρτα τέλειας ηλικίας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button