Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime

Πώς να φτιάξετε συνταγή για επιδόρπιο κολοκύθας Lime;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο εύκολο ήταν όταν έφτιαξα αυτή την εκπληκτική γεύση που έφαγα πριν στο σπίτι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει. Είναι ακόμα πιο εύκολο από το να φτιάξεις ένα κέικ. Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε ????

  1. Αρχικά ετοιμάζουμε το ασβεστόνερο μας. Βάζουμε το λάιμ μας σε μια λεκάνη και προσθέτουμε νερό. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να υπάρξει μια ελαφρά θέρμανση και έκρηξη. Πρόσεχε. Ανακατεύουμε το νερό μας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το λάιμ. Το νερό αυτό το κρατάμε για τουλάχιστον 5-6 ώρες. Άλλοτε νωρίτερα, άλλοτε αργότερα, θα σχηματιστεί ένα στρώμα ολίσθησης πάνω του.
  2. Ο ασβέστης θα έπρεπε να έχει κατακαθίσει στον πάτο. Όταν είναι έτοιμο το ασβεστόνερο μας, ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια μας μακρυά και λεπτά.
  3. Σε ξεχωριστό μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα κολοκυθάκια και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο ασβεστόνερο και στη συνέχεια την περιχύνουμε με τα κολοκυθάκια χωρίς να τα κουνήσουμε πολύ.
  4. Πιάτο κτλ. Ας το σκεπάζουμε με κάτι τέτοιο ώστε οι κολοκύθες να έρθουν σε επαφή με το αλμυρό νερό. Σε αυτό το νερό πρέπει να μουλιάσουν τα κολοκυθάκια μας για τουλάχιστον 16 ώρες. Ιδανικά 24 ώρες. Στο τέλος αυτής της περιόδου, βγάζουμε τα κολοκυθάκια από το ασβεστόνερο και τα πλένουμε 5-6 φορές, μετά τα βάζουμε σε καθαρό νερό και τα διατηρούμε σε καθαρό νερό για μισή ώρα.
  5. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ανακατεύουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν.
  6. Περίπου 10 λεπτά μετά το βράσιμο ρίχνουμε το αλάτι λεμονιού και βράζουμε λίγο ακόμα και μετά σβήνουμε τον πάτο της εστίας.
  7. Όταν ζεσταθεί το σιρόπι, βγάζουμε τα κολοκυθάκια μας από το νερό και τα προσθέτουμε στο σιρόπι. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 ώρες.
  8. Πιέζουμε κατά διαστήματα τα κολοκυθάκια να ακουμπήσει καλά το σερμπέ στα κολοκυθάκια. Μετά από 2 ώρες, το τραγανό γλυκό κολοκύθας μας είναι έτοιμο. Απολαύστε ☘️
    Σημείωση: Έφτιαξα αυτό το γλυκό, που δοκίμασα πολλές φορές, με το καλύτερο λευκό σκουός Χατάι. Υπάρχουν και μακριές κολοκύθες και ήταν πολύ ωραία με αυτό. Αν δεν τα βρείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κλασική κολοκύθα, της ταιριάζει.
    Μπορείτε να αυξήσετε το μέτρο του σερμπέτι ανάλογα με την ποσότητα της κολοκύθας, μερικές φορές η κολοκύθα είναι υπερβολική. Χρησιμοποιώ 7 ποτήρια ζάχαρη και 8 ποτήρια νερό. Και πάλι αν είναι πολύ το κολοκυθάκι το ψήνω σε 2 ξεχωριστές κατσαρόλες για να μην θρυμματιστεί πολύ.

Συνταγή για επιδόρπιο κολοκύθας λάιμ με φωτογραφία

Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime
Επιδόρπιο κολοκύθας σε Lime

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Check Also
Close
Back to top button